Hygiëne protocol

Natuurlijk staat de veiligheid en gezondheid van uw kinderen, gasten, u en mijzelf hoog op de agenda! Ik werk uitsluitend met de hoogste kwaliteit producten en volgens de hygiëne richtlijnen. In verband met COVID-19 zal ik van tevoren met u afstemmen en kan ik kinderen met klachten zoals uitslag, waterpokken, krentenbaard, maar ook verkouden kids niet schminken. Voor hen neem ik een glittertattoo mee.

Afschminken

Neem een washandje en maak dat vochtig (niet nat). Doe er wat druppels babyshampoo op en masseer daarmee de geschminkte huid tot het een modderigachtige consistentie heeft. Spoel dan met een nat washandje dit smeerboeltje van je huid en de meeste schmink zal er nu af zijn. Sommige kleuren laten wat meer pigment na en zul je twee keer moeten reinigen. Als er dan nog vlekken te zien zijn, kun je die met wat olijf- of kokosolie goed wegkrijgen. De lijm waarmee jewels of een eenhoorn zit vastgekleefd krijg je ook met olie weg.

Kinderschminken laat
u en uw kinderen en gasten onbezorgd genieten!

Wat te doen bij een huid reactie op het schminken

Gelukkig komt dit maar heel zelden voor. Alle schmink en lijm waar ik mee werk zijn gefabriceerd onder strenge eisen en voldoen aan de europese normen op dit gebied. En uiteraard draag ik er de hoogste zorg voor hygienisch te werk te gaan! Maar mocht er na het schminken of het afschminken toch een huidreactie zijn die meer is dan een beetje roodheid van het wrijven, dan is het een goed idee om contact op te nemen met een arts. Belangrijk is dan om na te gaan welke producten er gebruikt zijn. De schmink zelf, maar ook de producten die voor het schminken (bijvoorbeeld een dagcreme), als na het schminken zijn gebruikt (bijvoorbeeld afschmink). U kunt mij altijd bellen en dan kan ik voor u de gebruikte producten opzoeken en u zo goed mogelijk adviseren.