Afschminken en hygiëne

Reacties op het schminken zijn zeer zeldzaam, vaker is een geïrriteerde of rode huid het gevolg van verkeerd afschminken met bijvoorbeeld babydoekjes of door te hard wrijven. Dit is hoe je goed afschuint zonder huilen en zonder zorgen:

Neem een washandje en maak dat vochtig (niet nat). Doe er wat druppels babyshampoo op en masseer daarmee de geschminkte huid tot het een modderigachtige consistentie heeft. Spoel dan met een nat washandje dit smeerboeltje van je huid en de meeste schmink zal er nu af zijn. Sommige kleuren laten wat meer pigment na en zul je twee keer moeten reinigen. Als er dan nog vlekken te zien zijn, kun je die met wat olijf- of kokosolie goed wegkrijgen. De lijm waarmee jewels of een eenhoorn zit vastgekleefd krijg je ook met olie weg.

Blije kids blije ouders

Natuurlijk staat de veiligheid en gezondheid van uw kinderen, gasten, u en mijzelf hoog op de agenda! Ik werk uitsluitend met de hoogste kwaliteit producten en volgens de hygiëne richtlijnen. In verband met COVID-19 en andere virussen en bacteriën zal ik van tevoren met u afstemmen en kan ik kinderen met klachten zoals uitslag, waterpokken, krentenbaard, maar ook verkouden kids niet schminken.